NEPODCEŇUJTE SÍLU MASÁŽÍ: LYMFATICKÁ MASÁŽ HLAVY A OBLIČEJE - ČLÁNEK V ČASOPISU WOMAN&STYLE

Trpíte častými migrénami nebo bolestmi hlavy? Trápí vás unavená, povadlá pleť s tmavými kruhy a nevzhlednými váčky pod očima nebo tzv. dvojitá brada? Nedejte jim šanci! Každodenní stres, práce, péče o rodinu, nedostatek spánku, špatný životní styl. To vše se dříve či později odrazí v našem obličeji. Bolesti hlavy, stopy napětí, stresu a únavy, otoky a tmavé kruhy pod očima, efekt druhé brady a další vady na kráse vám pomůže zmírnit lymfatická masáž.

Lymfatická masáž má za úkol obnovit a zvýšit oběh lymfy. Jestliže lymfatický systém nepracuje nebo je jeho činnost omezena, zůstávají zbytky látkové výměny v tkáních, tukové buňky zvětšují svůj objem, vytvářejí se tukové polštářky a otoky. Pomocí cíleného masážního tlaku a směru je možné lymfu aktivovat a dosáhnout odplavení škodlivin z těla ven. Lymfatická masáž se používá jednak při léčbě otoků, ale také k celkovému zlepšení stavu pokožky, ke zrychlení metabolických procesů a k detoxikaci.

Lymfatická masáž zaměřená na lymfatický systém obličeje je speciální, velmi jemnou technikou, která efektivně působí na kůži a podkoží obličeje. Lymfatická masáž hlavy a obličeje odstraňuje nervové napětí a stres z výrazu tváře, uvolňuje svalové napětí, detoxikuje, odstraňuje otoky obličeje a únavu pleti, redukuje vrásky, zlepšuje barvu pleti, zmírňuje bolesti hlavy a migrénu. Po manuální lymfatické masáži se v obličeji ukládá méně tuků a zrychluje se podkožní metabolismus.

Výsledným efektem pravidelné lymfodrenáže je pružná a hydratovaná pleť, zbavená otoků ve tváři a očním okolí, odolnější proti tvorbě vrásek a běžným onemocněním pleti, snížení frekvence (popř. vymizení) bolestí hlavy a migrén.

Kontraindikace
Stejně tak, jako lymfatická masáž nohou, rukou či zad, i lymfatická masáž obličeje má svá omezení. Jsou jimi například: horečnaté, infekční, bakteriální či plísňové onemocnění, zvýšená činnost štítné žlázy, onkologické onemocnění, otoky způsobené těžkým onemocněním lymfatického systému.

Kam na masáž zajít
Vzhledem k tomu, že u manuální lymfodrenáže jde o techniku náročnou na metodiku i hmatovou techniku, vyžaduje specialistu s delší praxí.

Jedním z těchto specialistů je Renata Majtaníková, jež absolvovala vzdělávací studium ve škole Stanislava Flandery a vlastní akreditaci pro aplikaci lymfatických masáží. Tomuto oboru se věnuje již 10 let. Nyní působí v Praze, v salonu Gamoreli na Korunní ulici. Více informací na telefonu 721 277 766 nebo na e-mailu masazerenata@centrum.cz